Ништо од најавениот кам-бек во октагонот, Хабиб Нурмагомедов со 29 победи и ниту еден пораз заминува во пензија.

По победата над Гејчи во октомври минатата година, најави дека се заминува во спортска пензија.

Одлуката за дефинитивно заминување во пензија прв ја соопштиј Дејна Вајт.

Дејна, никогаш нема да го заборавам твојот однос кон мене, мојот татко тоа не го заборави а и моте синови ќе го паметат тоа. Денеска имавме разговор како вистински мажи. Благодарност до комплетниот тим, спаринг партнерите и навивачите. Се надевам дека ќе ја прифатите и разберете мојата одлука. – напиша Хабиб.