Колби Ковингтон го победи Роби Лоулер со едногласна одлука  по пет рунди борба во УФЦ на ЕСП-5 и стана нов шампион.

Ова беше главната борба на вечерта во која  Ковингтон доминираше, за 25 минути борба упати 600 удари но Лоулер едноставно не сакаше да падне.

Со одлука на судиите победи Ковингтон за кого ова е  15 победа на 16. професионална борба во УФЦ.