Просавениот ватерполист на Црна Гора, се наоѓа во критчна состојба, се бори за ѓивот, заразен е од коронавирус.

Борис Злоковиќ е во тешка состојба, се бори за живот, јавуваат медиумите од Србија и Црна Гора.

Во 2005 година Злоковиќ, како челн на репрезентацијата на Србија и Црна Гора освои златен медал на светското првенство во Монтреал.