Патрик Махомс, има само 24 години, доби договор каков во спортот не се помни, 500.000 милиони долари за наредните 10 години.

Квотербекот на Канзас Сити, доби договор кој за прв пат се случува во историјата на спортот, за десет години има загарантирани 450.000 милиони долари, со боносу може да стигне до 503.000 милиони!

Махомс беше најважниот играч кај Канзас, кој за прв пат по 50 години стигна до титулата во НФЛ, тој на последниот Супербол стана најмладиот МВП квотербек во историјата.