За мечот на деценијата, меѓу УФЦ шампионот во лесна категорија, Хабиб Нурмагомедов, и неговиот предизвикувач, Тони Фергусон, владее апсолутна неизвесност. Не се знае дали навистина ќе се одржи, и ако се одржи – каде ќе биде тоа.

Но, еве што мислат светските обложувалници.

Во однос на тоа дали ќе се одржи овој меч, коефициентоите се:

 • Ќе се одржи на 18 април 2020 година – 2.20
 • Ќе се одложи – 1.62

Во поглед на местото каде ќе се одржи, коефициентите се:

 • ОАЕ – 2.00
 • САД – 5.00
 • Кина – 5.00
 • Јапонија – 7.00
 • На брод во океан – 7.00
 • Во Африка – 7.00
 • Русија – 15.00
 • Индија – 15.00
 • Украина – 30.00
 • Белорусија – 30.00
 • Казакстан – 30.00
 • На Месечина (во космос) – 100.00

Ако се одржи овој меч, победник ќе биде:

 • Хабиб Нурмагомедов – 1.34
 • Тони Фергусон – 3.60