Втора година по ред нема да се одржи Европското првенство во кајак и паракајак спринт во сениорска конкуренција.

Оваа одлука е донесена поради проблемите кои ги предизвика пандемијата со Ковид-19. Европската кајакарска асоцијација ја потврди одлуката на локалните власи во Дуизбург која била принудена повторно да го откаже континеталниот собир.

Организаторите потврдија дека немале друг избор и покрај сите напори кои ги направиле за проемна на терминот и на локацијата.