Светски познатиот голфер, Тајгер Вудс не е во животно загрижувачка состојба, свесен е и добро реагира по успешната операција на неговата нога.

Ова го посочија одговорните лица за односни со медиуми во Лос Анџелес, откако Вудс вчера преживеа тешка сообраќајна несреќа по што му била извршена итна комплицирана хируршка интервенција на долните екстремитети.

Според последните информации од САД, извесно е дека Вудс го очекува рехабилитавција од најмалку една година а исто така голферот најверојатно повеќе нема да може да се занимава спо спорт, ни на аматерско ниво.