На интернет аукција на „Сотби“, патики на Најк од 1972 година се продадени за речиси половина милион долари, ова е рекорд некој колекционер да издвои ваква сума.

Патики од моделот „Moon Shoe” од 1972 година се продадени за 437.500 долари, овие патики ги користеле атлетичари од Америка кои се подготвувале за Олимписките игри во 1972 година.

Проценката била дека овој модел ќе се продаде најмногу за 160.000 долари но сумата достигна рекорд од речиси половина милион