Белгискиот велосипедист, Бјорг Ламбрехт почина по несреќата на третата етапа од турнејата од Полска.

Ламбретх загубил контрола над велосипедот по што направил судар и на околу 60 килиметри пред крајот на етапата се здобил со сериозни повреди.

Тој починал во болница а со соопштение се огласи неговиот тим, Лото Судал во кое беше потвредена страшана несреќа.