Членот на Куќата на славните и некогашен помошник тренер на Мајк Мекарти, Кевин Грин починал вчера во својот дом во Алабама на 58 годишна возраст.

Неговото семејство за потврди веста за смртта, но причините за истата не се познати.

Грин работел како тренер во Пекерси пет сезони, а на истата позиција поминал уште две години во Њујорк Џетси.

Во својата богата играчка кариера играл за повеќе тимови.