Меѓународната кајакарка федерација (ICF) реши да ги суспендира сите кајакарски и кану натпреварувања до 31 мај, поради пандемијата на Коронавирус.

ICF оваа одлука ја донесе по консултациите со МОК и со организаторите на натпреварувањата под капа на ICF.

Ситуацијата и натаму останува неизвесна, но до 31 мај натпреварувања сигурно ќе нема.