Пет сурфери во Холандија го загубија животот во близина на Хаг откако силен ветар едноставно ги разнесе, јавуваат медиумите во Холандија.

Се стравува дека бројката може да биде поголема бидејќи групата која тренираа била поголема. Станува збор за лица на возраст меѓу 22 и 38 години.

Во тек е потрага по останатите сурфери и неизвесно е дали бројката на починати сурфери ќе се зголеми.

Gepostet von Eddy Lansink am Dienstag, 12. Mai 2020