Пливачите Џоеле Росети и Фабио Ломбини погинаа во авионска несреќа во близина на Рим, јавуваат медиумите од Италија.

Несреќата се случила денеска откако Росети и Ломбини не супеале да полетаат, авионот се срушил.

Инцидентот се случил утринава околу 10 часот и 40 минути, кратко пред да влезе во авионот Ломбини на Инстаграм објави фотографии пред полетувањето.