Чои Сук Хјон (22) освои брознезен медал на јуниорското првенство на Азија во триатлон 2015, си го одзеде животот поради „гревовите на нејзините агресори“.

Потресно писмо со последни зборови Хјон оставила на својата мајка, таа се самоуби минатата недела по повеќегодишно физичко и психичко малтретирање од страна на своите тренери.

Хјон наводно оставила и аудио и видео докази од голготата која ја минала.

„Ме тепаа, не ми даваа да јадам по три дена, тоа беше редовна терапија, плачев со денови“ – напишала во порката Хјон.

На тренерот на јуниорската репрезентативка на Јужна Кореја во триталон у се заканува голема затворска казна.