Борачот Бендегуш Тот од Унгарија почина на 22 години на тренинг, лекарската интервенција била брза но не успеале да го спасат 22. годишниот борач.

Брзата помош стигнала брзо на местото на настанот, но за жал реанимацијата не била успешна.

Причината за смртта не епозната, шокантно е што Тот пред два месеци го прележа вирусот Ковид-19.

Тот е освојувач на европски и светски сребрени медали во помладите категории.