Хабиб Нурмагомедов и Џастин Гејчи ќе се борат во септември, меч кој требаше првично да се одржи во текот на летото.

Првиот човек на УФЦ, Дејна Вајт изјави дека овој меч место јули, ќе се одржи во септември, поради лошата здраствена ситуација во која се наоѓа таткото на Русинот.

Ќе им ги доставиме договорите во вторник. Се случија некои чудни работи, затоа тие сеуште не се готови. Меѓута таа борба ќе се одржи во септември. Зборував со Хабиб во средата и рече дека дотогаш ќе биде подготвен“-изјави Вајт.