Во главната борба од 248. УФЦ настанан во Лас Вегас Израел Адесања ја одбрнаи титулата во средна категорија по победата над Џоел Ромеро.

Адесања славеше со едногласна одлука во бизарна борба во која и двајцата воопшто не ризикуваа.

„Ова  беше тешка борба, иако звучи како клише. Го направив она што мораше како би славел во овој меч“-изјави Адесања.