Далибор Богданов е поразен Александар Кокша во категоријата -68 килограми  на Европските игри во Минск кои вчера беа официјално отворени.

Богданов загуби од Кокша со 2-0  на отварањето на игрите, четвртфинале, тој беше нашиот прв натпреварувач кој настапи во Минск, денеска ќе настапат тројцата наши боксери за кои воедно ова натпреварување е настап и на Европско првенство.

Богданов, денеска ќе има уште една борба  во репасж со Мартин Иванов од Бугарија.