Давид Ѓоргоќески има само 17 години, направи голем подвиг, за 60 минути направи  2.604 склекови што е Балкански рекорд.

Овој подвиг е за репспект, Ѓоргоќески тренира бокс во клубот Универзалци, покажа неверојатна сила, сака да го нападне Гинисовиот рекорд што изнесува 2.919 склекови за еден час.