Фаворизираниот Тони Ферусон мораше да признае пораз од Џајстин Гејчи во борбата која завшри со технички нокаут во последната рунра. Со ова Гејчис стана привремен шампион во лесна категорија по настанот „УФЦ 249“.

Ова беше изненадување за фановите откако Фергусон беше фаворит а воедно се подготвуваше за борба со Нурмагомедов, но поради ковид-19 таа борба беше откажана.