На 18 април Хабиб Нурмагомедов ќе ја брани титулата против Тони Фергусон.

Подготовките на Дагестанецот за овој меч се во полн ек, а нивната завршница се одвива во САД.

Неговиот пријател и тренер, славниот Даниел Кормиер, на еден треинг донесе свои борачи, за кои се тврди дека се врвни во САД. Но – еден е Хабиб Нурмагомедов.