Хабиб Нурмагомедов објави крај на кариерата, ја заврши со стил со победа на последната борба во УФЦ.

Дагестанецот по победата над Џастин Гаетже, ќе се врати во родниот крај, во планините на Дагестан, каде што го мина детството.

Селото во Дагестани се вика Силди, нема интернет и телефон, Хабиб  сака да  живее скромно далеку од постојаната гужва.