Македонските обојкари се на сет до пласман на ЕУРО, водиме против Турција со 2-1, уште еден освоен сет и одиме на ЕУРО!

Првиот сет го добивме со 25-20, вториот го загубивме со 19-25, во третиот иако губевме со 16-12, на крај запишавме успех со 25-23!