Вечерва од 21 часот свечено ќе бидат отворени  вторите Европски игри кои ќе се одржат во Минск, Белорусија. Македонија ќе настапи со 12 спортисти, боксерот Гоце Јанески ќе биде наш знаменосец.

Церемонијата на свеченото отворање на вторите Европски игри следети ги на овој линк :