Френсис Нгану е новиот шампион во тешка категорија во УФЦ, откако во финалната борба го демолираше Стипе Миочиќ.

Победникот беше решен во втората рунда со нокаут.  Миочиќ беше фаоврит во пресрет на борбата но Нгану покажа дека во моментов е во далеку подобра форма.