Спектаклот во УФЦ 257 донесе победа на Дастин Порие над Конор Мекгрегор, Ирецот по една година се врати во ктагонот и борбата ја заврши со прв нокаут во кариерата.

Резултатот за некои аналитичари е изнеандувачки, за некои реалност, Мекгрегор го призна поразот, му честиташе на Порие, ова е нокаутот кој се прераскажува во УФЦ 257.