Дуелот на Ешли Смит и на Норма Думонт остана забележена од медиумите во Европа не само поради конечниот резултат и жестоката битка во УФЦ шампинатот, туку и поради одлуката на судиите.

Откако Норма во текот на борбата за момент остана без заштита од градникот, судијата се погржи тоа да не прерасне во ТВ скандал, по што натпреварувачката по ТВ преносот му се заблагодари на делителот на правдата.