Навивањето и натаму не е поврзано со  „е-спортот“ иако тоа постои, не е развиено како спортското навивање но е се поблиску до него.

Гејмерите создадоа навивачки „бран“ кој траеше 28 минути и 35 секунди, тоа се случи на „Rocket League World Championshipa “  натпреварување  во видео игри кое се одржа во Њу Џерси.

Претходниот рекорд беше во сопственост на групата „Tube“ од Јапонија кој траеше 17 минути и 14 секунди, поставен на стадионот Кошеин во 2015 година.