Не се непознати инциденти меѓу спортистите во текот на натпреварите, но во американскиот фудбал се случи  масовна тепачка  која се уште се прераскажува.

Играчите на Мисисипи и Талса учествуваа во масовна тепачка а ЕСПН тврди дека не е позната причината поради кој дошло до овој голем инцидент, ова беше натпревар во конкуренција на колеџи.

Најлошо помина  Кендрин Реј од Талса, кој беше изнесен од теренот.