Како и останатите спортови така и велосипедизмот е во застој поради Коронавирусот, а во летниот период треба да се вози најпознатата велосипедска трка „Тур’Де Франс“.

Таа официјално треба да се вози од 29.август до 20.септември, иако многу веројатно тоа нема да се случи. По тој повод велосипедистите се префрлија на виртуелно возење на најпозната трка.