Во Баку, Азербејџан  ќе се одржи Летниот Младински Олимписки Фестивал , Македнија има еден претставник, пливачот Андреј Стојановски .

Андреј Стојановски  заедно со својот тренер Томи Стефановски ќе биде дел од Младинскиот Олимписки Тим.
Андреј ќе настапи во трките на 200м градно на 22.07.2019 и 200м мешано на 23.07 2019, се очекуваат добри настапи на нашиот пливач.