Нашиот маратонец, Евгениј Поп Аце го освои второто место на Светската серија на ултра маратони на ФИНА одржана во Хрватска на 20 километри.

На последните две трки Поп Ацев два пати го освојува второт место, во Охрид и Хрватска што е извонреден резултат.

Денеска победи Едууардо Стокино од Италија со време 4:18.03, нашиот Поп Ацев трката на второто место ја заврши со време 4:18.06, место на подиумот имаше  и за Франческо Гетини како втор Италијанец со време 4:18.09.