Не е толку познта по резултатите, но Сузана Јакабош од Унгарија важи за една од најсекси пливачките  од својата земја.

Јакабош е поранешна пливачка, настапи на Олимписките игри во 2004, 2008, 20012 и 2016 година, медали нема, но го привлече вниманието со својот изглед.

Таа во моментов има 31 година, нејзин сопруг е Иван Пeтров, тренер во пливање. Јакабош важи за една од најубавите пливачки од Унгарија.