Пливачки маратон во чест на легендарниот македонски пејач Тоше Проески ќе биде одржан викендов во Крушево.

Како што соопштија организаторите, маратонот  ќе се одржи во водите на крушевскто езеро и ќе биде во должина од 2.5 километри.

Стартот на маратонот е закажан во 11 часот во сабота, а маратонот го носи името на Тоше Проески.

Организатор е пливачкиот клуб Вардар 2018 со поддршка на општина Крушево.