Марко Пејчиновски тргна кон најавената цел, да преплива 64 километри од Охрид до Свети Наум па до Струга и назад до Охрид во знак на поддршка на лицата со ретки болести.

Поддршка за подвигот, 13 годишниот Марко добива од целата земја…