Трнерот на македонскиот ракометен првак Вардар 1961, Стевче Алушовски, го заокружи списокот од 21 ракометари за новата сезона, вклучувајќи на листата три имиња од Вардар јуниор.

Кон првиот тим на Вардар, како што е соопштено, Алушевски ги приклучи централниот бек Мартин Карапалевски, пикерот Давид Гашоски и десниот бек Давид Савревски.

Тие продолжуваат со подготовките во Скопје и планирано е да настапат на турнир во Струга од 12 до 16 август.

Другите ќе бидат отстапени во тимот на Работнички каде тренер ќе биде Стојан Петрушевски