Тимир Дибиров во изјава за медиумите од Белорусија и Русија, потврди дека останува во Вардар бидејќи тука е среќен, Скопје е прекрасен и нема причина за промена на средината.

Русонот го продолжи договорот со Вардар бидејќи е среќен во клубот.

„Останувам во Вардар, премногу го сакам клубот и градот, среќен сум што ќе играм тука и понатаму, имав контакт со луѓе од раководството на Мешков, но сега кај нив не се потребни промени на крилната позиција, Вардар засега е моја иднина“ – рече Дибиров.