Европската куќа на ракометот потврди дека Ф4 завршниот турнир во Келн наместо во мај ќе се одржи кон крајот на  август.

Ова значи дека доколку Вардар се пласира на завршниот турнир ќе има жешко лето, Ф4 во Келн ќе се игра на 23 и 24 август.

Причина з аизмените во календарот е состојбата со Ковид-19 кој го парализира спортот во севтот. Имун не беше и ракометот па новите алтернативни дат ЕХФ веќе ги објави.