Пелистер и Бутел натпреварите од ЕХФ Купот ќе ги започнат од второто коло. Тимот од Битола  ќе патува  во Косово или Швајцарија, додека Бутел  можни противници  доби од Англија  и Украина.

Пелистер во второто коло ќе се сретне со подобриот од мечот меѓу Беса од Косово и Винтертур од Швајцарија. Бутел ќе игра со подобриот од мечот меѓу Запорожје  и Лондон.

Натпреварите од второто коло се играт на 6/7 октомври, реваншите се седум дена подоцна.