Жељко Бабиќ тргнува по Мирко Алиловиќ, голманската легенда е во преговори со клубот од Битола.

Ова би била трансфер „бомба“ на Еурофарм Пелистер кој не у спеа да с едоговори со Никола Митревски да ја продолжи соработката.

Алиловиќ има 34 години, со новиот тренер на Е.Пелистер работеше кога Бабиќ беше селектор на Хрватска.

Битолчани создаваат нов тим со новиот тренер, ги договорија Стипе Мандалиниќ и Матео Мараш, следна цел е Алиловиќ кој е голема желба, но неизвесно е дали ќе дојде до договор.