Ракометарите на Еурофарм Пелистер сигурно ја започнаа новата сезона во Супер лигата и во првото коло беа подобри од Еурофарм Пелистер 2 со 29:24 за први бодови и успешен почеток.

Еурофарм Пелистер:
Кизиќ, Секељи, Мараш, Ојлески 2, Маркоски, Маџовски 2, Кукуловски 1, Мандалиниќ 5, Кушан 2, Периќ 3, Кукоски, Костески 2, Велковски 2, Божиќ Павлетиќ 5, Обрадовиќ 5, Табоада

Седмерци: 4/3
Исклучувања: 10 минути

Еурофарм Пелистер 2:
Трајкоски, Ристевски, Јовановски, Кузманоски 3, Пет. Атанасијевиќ 3, В. Димитровски 2, Митревски 1, Петровиќ 4, Андонов, Димитриески 1, Пет. Атанасијевиќ, Ѓорговски 3, Ѓукиќ 1, Блажевски 2, Арсеновски 2, Мирчевски 2

Седмерци: 2/1
Исклучувања: 6 минути