Еден од најдбрите ракометари на Вардар, Тимур Дибиров на социјалните мрежи упати честитка до сите што го прославуваат „Денот на победата“. На денешен ден пред 75.години светот ја слави победата над фашизмот

Тука главна улога имаше токму Русија која беше главен на Германија и фашизмот, и денес беше планирана голема прослава на „Црвен плоштад“ во Москва, која е одложена поради Коронавирусот.