Македонија бара победа со два разлика над домаќинот Австрија во „Винер Штадхале“, клучен меч за пласман во следната фаза на ЕУРО 2020.

Нашата репрезентација и вечерва ќе има силна поддршка на тру=ибините иако не како во неделата против Чешка, мотиви има за победа која е императив вечерва.