Македонскиот репрезентативец, Филип Кузмановс наредата сезона може да настапува во Хановер. , според  Според германски „Билд“ ракометарот на Магдебург се наоѓа на излесните врати од овој клуб каде не се снајде најдобро по неговото доаѓање.

Следна негова дестинација треба да е Хановер кои на лето ќе се разделат со ветеранот Мортен Олсен, кој се враќа во татковината. Покрај Кузмановски, во конкуренција за потпис со Хановер се уште и Миха Зарабец, Сташ Скубе