Игор Карачиќ е македонски зет, изминативе денови ги минува во Дојран со својата сопруга, но на фејсбук објави статус дека му  недостасува ракометот.

Хрватот во моментов е член на Кјелце, но клубот е во финансиска криза и Карачиќ можеби е на излезна врата.

Карачиќ на фејсбук напиша дека му недостасува ракометот, натпреварите…Коронавирусот го стопираше спортот, враќањето е тешко и мачно, под нови услови…