Нант ги започна подготовките за новата сезона. Нашиот репрезентативен капитен како еден од поискусните во тимот е мотив плус за помладите и пример кој треба да се следи ако сакаат да успеат во кариерата.

За да се дојде до солидни резултати, потребно е на порна работа, упорност и пожртвуваност. Лазаров со соиграчите денеска имаше утрински тренинг со акцент на физичката подготвеност а ова го потврди и Лазаров на неговиот Фејсбук профил.