Данскиот ракометар Расмус Бојсен продолжи со составуањето на дрим-тимови на најдобрите во различки категории и епохи.

Овојпат, тој ги избра најдобрите кои се дел од простoрите на поранешната република Југославија. Меѓу нив се најде и нашиот Кирил Лазаров, очекувано за најдобар тренер е издвоен Лино Червар.