Јасно е дека покрај борбата на теренот, и на трибините ќе има голема борба меѓу навивачите на Македонија и Австрија.

Секако, домашните навивачи ќе бидат побројни, но Македонија ќе има силна поддршка, со срце, со желба за победа како и секогаш.

Кочани е еден од најспортските гравои во државата, поддршка од овој град ќе има Македонија и вечерва во Виена.