Македонската машка ракометна репрезентација денеска ги дозна противниците за Европското ракометно првенство 2020 за ракометари кое ќе се одржи во три земји, Австрија, Норвешка и Шведска во периодот од 9 јануари до 26 јануари.

Македонската селекција ќе игра во рамките на групата Б во Виена против селекцијата на Австрија,Чешка и Украина.

ГРУПА А : ХРВАТСКА ,ЦРНА ГОРА, БЕЛОРУСИЈА, СРБИЈА

ГРУПА Б : ЧЕШКА , АВСТРИЈА ,МАКЕДОНИЈА ,УКРАИНА

ГРУПА Ц : ШПАНИЈА,ГЕРМАНИЈА ЛЕТОНИЈА .ХОЛАНДИЈА

ГРУПА Д : НОРВЕШКА, ФРАНЦИЈА  ПОРТУГАЛИЈА  БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

ГРУПА Е : ДАНСКА , УНГАРИЈА  ИСЛАНД  РУСИЈА

ГРУПА Ф : ШВЕДСКА  СЛОВЕНИЈА ,ШВАЈЦАРИЈА ПОЛСКА