Македонската машка ракометна репрезентација со победа над Грција 27-23 ги заврши квалификациите за ЕП 2020  и тоа како прва во групата. Ова значи дека ќе имаме подобра позиција на ждрепката за групите на ЕП во 2020 година кое ќе с еодржи во три земји, Австрија, Норвешка  и Шведска.